Pokazy molekularne

Nowoczesna kuchnia, bazującą na zjawiskach chemicznych i właściwościach fizycznych spożywanych produktów. Wszystkie wykorzystywane produkty są zupełnie bezpieczne i dopuszczone do spożywania. Procesy zachodzące w kuchni molekularnej charakteryzują się niezwykłą dynamiką, rozkładaniem dań na czynniki pierwsze, skupieniu się na wydobyciu maksymalnej intensywności smaku, będąc wyjątkowym połączeniem efektywności i efektowności. Pianki, żelki, kapsułki smakowe, ciekły azot, woreczki z próżniowo zapakowanym jedzeniem i mnóstwo innych technik mają na celu między innymi przyspieszenie pewnych zjawisk jakim poddajemy produkty żywnościowe (jak np. marynowanie), a dodatkowo wydobycie pełni smaku . Zmiana powszechnie znanych stanów skupienia danej potrawy wpływa na naszą wyobraźnię, wyostrza zmysły i zabiera nas w wyjątkową kulinarną wyprawę.

Co by Państwo  powiedzieli na zjedzenie ulubionego drinka (np. pina colada, czy mojito), zmrożone dania główne (np. lodowa zupa), czy zupełnie zmienioną konsystencję (sery w formie piany, olejowe pudry, sosy w formie kawioru, czy kapsułki eksplodujące smakiem po przegryzieniu)? Lody wykonywane natychmiast, praktycznie z dowolnego składnika, o dowolnym smaku i idealnej, gładkiej konsystencji? Wędzenie dowolnego produktu, idealnie gładki sos, który się nie rozwarstwia, nie spływa w sposób niekontrolowany z talerza, kolorowe spaghetti z soków owocowych i mnóstwo innych pozycji, tworzonych także specjalnie na Państwa zamówienie i dopasowanych idealnie do potrzeb.

Każdy pokaz połączony jest z degustacją, czynnym uczestnictwem i omawianiem przygotowanych dań.

Kontakt

  

Jeśli masz pytania odnośnie oferty zapraszamy do kontaktu z nami. Postaramy się odpowiedzieć szybko i wyczerpująco.

790 417 007
FORMULARZ
Dodaj plik:
Kod z obrazka*